Placinta cu mazare si smantana - Retete Culinare

Placinta cu mazare si smantana


Iti trebuie:
  • 300 g aluat foietaj
  • 300 g boabe de mazare
  • 1 ceapa
  • 250 ml smantana
  • 4 oua
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Daca boabele de mazare sunt congelate, le pui la fiert in apa rece cu un praf de sare pana cand acestea devin fragede.
  2. Daca mazarea este din conserva, atunci o speli in 2-3 randuri de apa si o lasi la scurs.
  3. Intinzi aluatul de foiteaj dezghetat in foaie pe o planseta presarata cu faina.
  4. Ungi cu unt si tapetezi cu faina o forma de tarta.
  5. Imbraci cu el o forma de tarta, imbracand si peretii.
  6. Tragi de aluat ca sa se formeze patru colturi si-l perforezi cu furculita din loc in loc.
  7. Presari mazarea peste aluat si asezi peste ea ceapa rosie curatata si taiata fasii.
  8. Amesteci smantana cu doua oua, condimentezi cu sare si piper, dupa gust, si torni compozitia peste mazare.
  9. Bati un ou si ungi cu el marginile aluatului.
  10. Introduci tarta in cuptorul preincalzit la 190° C timp de 10 minute.
  11. Reduci temperatura la 160° C si mai coci urmatoarele 20 de minute.
  12. O lasi sa se raceasca in forma, dupa care o tai bucati.
  13. Pofta buna!

Placinta cu mazare si smantana


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu mazare si smantana "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu mazare si smantana - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.