Tarta cu afine si scortisoara - Retete Culinare

Tarta cu afine si scortisoara


Pentru aluat iti trebuie:
  • 400 g faina
  • 200 g margarina
  • 170 ml smantana
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • un praf de sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 300 g afine
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1/4 cana faina
  • 1/2 cana zahar
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura lapte
  • 1 ou
Pregatesti asa:
  1. Inainte de pregatirea retetei scoti margarina din frigider si o lasi la temperatura camerei cateva minute pana cand se inmoaie,
  2. Din ingredientele mentionate mai sus pregatesti un aluat omogen.
  3. Amesteci margarina moale cu oul adaugi smantana, otetul, un praf de sare si faina, framanti un aluat potrivit de tare si-l lasi la frigider cel putin 30 de minute.
  4. Imparti aluatul in doua.
  5. O parte o intinzi in foaie si imbraci o forma rotunda de tarta unsa si modelezi cu mana marginile aluatului sub forma creata.
  6. Lasi forma la rece pana cand prepari umplutura.
  7. A doua parte o intinzi in foaie si o tai sub forma de stelute sau sub ce forma doresti.
  8. Amesteci usor afinele cu zaharul, faina, scortisoara, zeama de lamaie si untul taiat cubulete.
  9. Pui compozitia peste aluatul din forma, asezi deasupra stelutele din aluat si dai la frigider pentru inca o jumatate de ora.
  10. Bati oul cu o lingura de lapte si ungi tarta.
  11. Introduci tarta in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute, la foc mediu, pana cand in interiorul placintei se formeaza o cornpozitie mai groasa, ca un gem.
  12. Lasi sa se raceasca bine, presari cu zahar pudra, dupa care o portionezi si o servesti.
  13. Daca nu aveti in casa afine proaspete, puteti folosi afine de la congelator sau din afinata.
  14. Pofta buna!

Tarta cu afine si scortisoara

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tarta cu afine si scortisoara "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tarta cu afine si scortisoara - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.