Baclava cu nuci - Retete Culinare

Baclava cu nuci


Pentru aluat iti trebuie:
  • 600 g faina
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • 1 pahar apa calduta
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 300 g nuci macinate
  • 150 g migdale zdrobite
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
Pentru sirop iti trebuie:
  • 2 cani apa
  • 300 g zahar
  • 10 cuisoare
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • unt topit pentru uns foile ( 2 linguri )
Pregatesti asa:
  1. Framanti un aluat din ingredientele mentionate mai sus.
  2. Lasi aluatul deoparte 20 de minute.
  3. Intinzi foi foarte subtiri, cu dosul palmelor, pe o planseta acoperita cu o fata de masa infainata.
  4. Tai foile in dreptunghiuri, le ungi cu unt topit, asezi 4-5 foi una peste alta, apoi adaugi umplutura si le rulezi, prinzand capetele in interior.
  5. Faci la fel cu restul foilor si cu umplutura pana se termina.
  6. Asezi rulourile intr-o forma unsa cu putin unt si le coci 40 de minute, la foc potrivit.
  7. Intre timp, fierbi apa, zaharul si cuisoarele, la foc potrivit, circa 20 de minute pana capata consistenta unui sirop putin ingrosat.
  8. lei de pe foc, scoti cuisoarele, adaugi zeama de lamaie si dupa ce se racoreste putin torni siropul peste rulourile fierbinti.
  9. Lasi sa se insiropeze circa 30 de minute, dupa care le servesti.
  10. Pofta buna!

Baclava cu nuci

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Baclava cu nuci "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Baclava cu nuci - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.