Musaca cu vinete si carne tocata - Retete Culinare

Musaca cu vinete si carne tocata


Iti trebuie:
  • 700 g carne tocata ( amestec vita cu porc )
  • 4 vinete
  • 100 ml ulei de masline
  • 5 rosii
  • 2 cepe
  • 200 ml vin alb
  • 150 g cascaval ras
  • sare
  • piper
Pentru sosul alb iti trebuie:
  • 30 g unt
  • 30 g faina
  • 300 ml lapte
  • sare
  • piper alb
  • 2 galbenusuri
  • 50 g cascaval ras
  • nucsoara rasa
Pregatesti asa:
  1. Speli vinetele, le cureti de coaja in forma de zebra, le tai in felii potrivit de groase, le condimentezi cu sare si le lasi sa se scurga bine.
  2. Calesti ceapa tocata marunt in ulei bine incins pana se inmoaie, adaugi carnea si continui calirea pana incepe sa se rumeneasca.
  3. Stingi cu vin, lasi pana se evapora alcoolul, apoi adaugi rosiile curatate de coaja si taiate marunt, condimentezi cu sare, piper si lasi pana scade bine zeama.
  4. Prajesti feliile de vinete in ulei si le scoti deoparte.
  5. Pentru sosul bechamel, topesti untul, adaugi faina treptat, pui laptele caldut, amestecand mereu.
  6. Condimentezi cu sare, piper si nucsoara, dupa gust, si lasi pana incepe sa se ingroasa.
  7. lei sosul de pe foc, adaugi galbenusurile batute cu cascavalul ras si amesteci bine.
  8. Asezi un strat de vinete in vasul termorezistent, presari putin cascaval ras, adaugi un strat de carne, alt strat de vinete, cascaval ras si repeti totul pana se termina ingredientele.
  9. La sfarsit, torni un strat gros de sos bechamel care sa acopere bine toata suprafata si introduci musacaua la cuptor circa 40-45 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
  10. Pofta buna!

Musaca cu vinete si carne tocata


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Musaca cu vinete si carne tocata "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Musaca cu vinete si carne tocata" Musaca cu vinete si carne tocata - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
kosta Nota: Retete din Carne Tocata - Nota MaximaRetete din Carne Tocata - Nota MaximaRetete din Carne Tocata - Nota MaximaRetete din Carne Tocata - Nota MaximaRetete din Carne Tocata - Nota Maxima Fara nota
foarte buna




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.