Dulceata de coacaze - Retete Culinare

Dulceata de coacaze


Iti trebuie:

  • 2 kg coacaze rosii
  • 2 kg zahar
  • 100 ml zeama de lamaie
  • 1 l apa
Pregatesti asa:
  1. Desprinzi boabele de coacaze de pe ciorchini, le speli si le scoti samburii cu o scobitoare.
  2. Pui apa cu zaharul si zeama de lamaie la fiert intr-un vas emailat sau de teflon si cand se leaga putin, ca si siropul pentru dulceata de gutui, adaugi coacazele.
  3. Lasi sa fiarba, la foc mic, pana cand se leaga.
  4. Sa nu te sperii, siropul va fi in cantitate mare, dar cand se va raci, se va gelifica, pentru ca bobitele de coacaze contin o cantitate mare de pectina.
  5. Pui dulceata fierbinte in borcane sterilizate, le lasi sa se raceasca, dupa care le depozitezi in camara.
  6. Pofta buna!

Dulceata de coacaze

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Dulceata de coacaze "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Dulceata de coacaze - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.