Prajitura cu frisca si visine - Retete Culinare

Prajitura cu frisca si visine


Pentru blat iti trebuie:

  • 5 oua
  • 200 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 250 g faina
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 60 ml ulei
Pentru crema iti trebuie:
  • 300 ml frisca lichida
  • 250 g smantana
  • 3 foi gelatina
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g gem de visine
  • 350 g visine
Pregatesti asa:
  1. Bati bine ouale cu un praf de sare, adaugi uleiul ca la maioneza, 40 ml de apa treptat si continui sa mixezi.
  2. Cerni faina impreuna cu praful de copt si o adaugi in ploaie peste amestecul de oua.
  3. Torni aluatul intr-o forma patrata mica imbracata cu hartie de copt.
  4. Coci in cuptorul preincalzit 35 de minute.
  5. Lasi sa se raceasca, dupa care il tai in doua.
  6. Bati bine frisca, adaugi smantana, zaharul pudra si mixezi bine.
  7. Inmoi gelatina in putina apa, apoi o topesti pe foc, dar fara sa dea in clocot.
  8. O adaugi in crema de frisca si omogenizezi.
  9. Ungi partea de jos a blatului cu gem, intinzi 3/4 din crema si asezi visinele fara samburi si scurse.
  10. Asezi al doilea blat si il ungi cu crema oprita.
  11. Dai prajitura la rece.
  12. Dupa ce aceasta s-a racit complet o decorezi dupa preferinta.
  13. Pofta buna!

Prajitura cu frisca si visine



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu frisca si visine "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu frisca si visine - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.