Iahnie de fasole - Retete Culinare

Iahnie de fasole


Iti trebuie:
  • 400 g fasole boabe
  • 2 cepe
  • 1 lingurita boia
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 60 ml ulei
Pregatesti asa:
  1. Alegi boabele de fasoel cu atentie, le speli bine in mai multe ape si le lasi la inmuiat cateva ore.
  2. Pui fasolea la fiert in apa rece cu un praf de sare, avand grija sa schimbi apa de trei ori.
  3. Dupa ce a fiert, pui fasolea intr-o strecuratoare emailata si freci bine cu o lingura de lemn si putina apa, ca sa treaca mai usor prin gaurile strecuratorii, avand grija sa nu folosesti zeama in care a fiert  fasolea.
  4. Intr-o cratita pui la incalzit 30 ml ulei.
  5. Cand uleiul este cald (nu incins) pui usturoiul pisat, sa se inmoaie putin.
  6. Torni fasolea, o amesteci cu usturoiul si uleiul, potrivesti gustul de sare si mai lasi sa dea doua-trei clocote.
  7. Intr-o tigaie pui restul de ulei si, cand este incins, pui ceapa taiata fideluta si putina sare.
  8. Lasi ceapa sa se inmoaie, adaugi boiaua si stingi focul.
  9. Servesti fasolea in farfurii, alaturi de mamaliguta si castaveti murati, iar deasupra pui 1-2 linguri din ceapa prajita.
  10. Pofta buna!

Iahnie de fasole


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Iahnie de fasole "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Iahnie de fasole - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.