Gogosele cu sos de usturoi - Retete Culinare

Gogosele cu sos de usturoi


Pentru aluat iti trebuie:
  • 1 cubulet drojdie
  • 400 g faina
  • aproximativ 250 ml apa
  • sare
  • usturoi
  • 1 lingura zahar
  • ulei pentru prajit
Pentru sosul de usturoi iti trebuie:
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • 100 ml ulei
  • zeama de lamaie
Pregatesti asa:
  1. Din ingredientele mentionate mai sus pregatesti un aluat omogen si mai tare ca si consistenta, astfel: freci drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugi 2 linguri de faina si putina apa.
  2. Obtii un aluat moale pe care il lasi la dospit cel putin 15 minute.
  3. Apoi adaugi restul de faina si apa, sare dupa gust si framanti sa se omogenizeze.
  4. Lasi la dospit, apoi formezi pe masa gogosile, folosind si faina, sa nu se lipeasca aluatul.
  5. Prajesti gogosile bine in ulei incins.
  6. Cand sunt rumenite pe o parte, le intorci si pe cealalta.
  7. Scoti gogosii pe servetele absorbante pentru a indeparta din excesul de ulei.
  8. Le servesti calde cu sos de usturoi.
Pentru sosul de usturoi pregatesti asa:
  1. Cureti usturoiul si il zdrobesti cu sare.
  2. Pui usturoiul intr-un castron si incorporezi ulei, incet, ca la maioneza, frecand tot timpul cu o lingura de lemn.
  3. Cand formezi maioneza si o ingrosi, adaugi sucul de lamaie si termini de incorporat uleiul.
  4. La sfarsit, adaugi 2 linguri de apa calduta.
  5. Daca nu tineti post, in acest sos de mai poate adauga 3-4 linguri smantana.
  6. Pofta buna!

Gogosele cu sos de usturoi

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Gogosele cu sos de usturoi "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Gogosele cu sos de usturoi - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.