- Pagina Principala
- Supe si Ciorbe
- Retete de Supe
- Supa crema de dovlecel
Supa crema de dovlecel
- Prezentata de: Novodi Erika
- » Cartea De Bucate : Retete de Supe
- » Fara nota
- » Data: 3/12/2012
Iti trebuie:
- 1 kg miez de dovleac
- 6 morcovi
- 7 linguri smantana
- 10 catei de usturoi
- 4 linguri unt
- 4 l supa de legume
- 3 cepe
- sare
- piper
- Tai miezul de dovleac in cubulete mici.
- Speli si cureti ceapa, o toci marunt si o pui la calit in putin ulei incins.
- Cand aceasta devine sticloasa, pui si cubuletele de dovlecel si le calesti impreuna 5-10 minute.
- Pui si morcovii curatati, spalati si taiati cubulete si mai lasi pe foc doua minute.
- Adaugi apoi supa de legume si le lasi sa fiarba o jumatate de ora, pana cand dovleacul e moale.
- Ungi usturoiul cu tot cu coaja cu putin ulei de masline si il pui intr-o tava la cuptor pentru 15 minute.
- Strecori dovleacul si morcovii si ii dai prin blender, impreuna cu usturoiul curatat de coaja.
- Nu pui toata supa in care a fiert, ci adaugi putin cate putin, pana cand obtii consistenta dorita.
- Pui din nou supa in oala, o dai pe foc si adaugi smantana, condimentezi cu sare si piper dupa gust si lasi 2-3 minute.
- Garnisesti supa cu smantana si servesti cu crutoane.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Supa crema de dovlecel "
Va dorim " Pofta Buna ".