Prajitura Zaharel - Retete Culinare

Prajitura Zaharel


Pentru blat iti trebuie:

  • 8 oua
  • 2 cani faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana zahar
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
Pentru crema iti trebuie:
  • 150 g margarina pentru prajituri
  • 3 cani de lapte
  • 3-4 linguri faina
  • 1 cana zahar
  • 4 galbenusuri
  • 1 pachet margarina pentru prajituri
Pentru glazura iti trebuie:
  • 12 linguri zahar
Pentru decor iti trebuie:
  • crema de ciocolata din comert
Pregatesti asa:
  1. Separi galbenusurile de albusuri unul cate unul.
  2. Bati spuma tare din albusuri cu un praf de sare.
  3. Adaugi zaharul in ploaie si continui sa bati.
  4. Pui apoi galbenusurile, praful de copt, uleiul, faina in ploaie, esenta si coaja de lamaie.
  5. Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dai la la cuptor 30 de minute.
Pregatesti crema asa:
  1. Pui toate ingredientele (mai putin pachetul de margarina intreg) intr-o cratita si le fierbi pe toate la un loc pana se ingroasa, apoi lasi compozitia la racit.
  2. Margarina ramasa o freci bine si o amesteci cu crema rece.
Pregatesti glazura asa:
  1. Pui pe foc intr-o cratita 12 linguri de zahar sa se caramelizeze.
Asamblezi prajitura asa:
  1. Tai blatul in doua pe verticala, asa gros cum e.
  2. Pui blat, zahar ars peste blat ( 1/2 ), crema, iar blat, restul de zahar ars, crema si, deasupra crema de ciocolata din comert.
  3. Pofta buna!

Prajitura Zaharel


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura Zaharel "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura Zaharel - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.