Budinca cu sos de ciocolata si rom - Retete Culinare

Budinca cu sos de ciocolata si rom


Pentru budinca iti trebuie:
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 1 pahar mare lapte
  • 100 g zahar
  • 6 oua
  • 100 g faina
  • 1 lingura faina
  • sos de ciocolata
  • praf de sare
Pentru sos iti trebuie:
  • 150 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 200 g ciocolata
  • 3 linguri cacao
  • 500 ml lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri esenta de rom
Pregatesti asa:
  1. Pui laptele pentru budinca la incalzit.
  2. Cand acesta incepe sa fiarba, adaugi faina in ploaie, amestecand continuu cu telul.
  3. Adaugi si ciocolata rasa sau cacaua, untul si 50 g zahar, amesteci totul pe foc, iar cand incepe sa fiarba iei vasul de pe foc, adaugi galbenusurile, esenta de vanilie, 1 lingura faina si amesteci.
  4. Lasi putin la racit.
  5. Adaugi albusul batut spuma cu 50 g zahar; amesteci usor de sus in jos, apoi torni compozitia in forma unsa cu unt.
  6. Nivelezi si pui budinca la cuptor la bain-marie, apoi o coci la foc moderat, timp de 40-45 de minute in functie de cuptor.
  7. Cand este gata, scoti budinca din cuptor si lasi 4-5 minute, apoi rastorni budinca pe platou.
  8. Servesti rece cu aos de ciocolata deasupra.
Pregatesti sosul de ciocolata asa:
  1. Fierbi la foc mic laptele cu zaharul, cele doua galbenusuri, ciocolata si cacaua cernuta, amestecand mereu.
  2. Fierbi 4-5 minute pana se ingroasa totul si se raceste putin.
  3. Adaugi esenta de rom si zaharul vanilat.
  4. Racesti total si apoi pastrezi sosul in frigider.
  5. Pofta buna!

Budinca cu sos de ciocolata si rom


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Budinca cu sos de ciocolata si rom "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Budinca cu sos de ciocolata si rom - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.