Prajitura cu nuca si crema de lapte - Retete Culinare

Prajitura cu nuca si crema de lapte


Iti trebuie:
  • 500 ml lapte condensat
  • 150 g ciocolata de menaj
  • 1 foaie de napolitana
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g unt
  • 7 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 250 g miez de nuca
  • 5-6 linguri pesmet
Pregatesti blatul asa:
  1. Spargi ouale unul cate unul si te asiguri ca acestea sunt proaspete.
  2. Bati ouale cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.
  3. Adaugi apoi miezul de nuca macinat si pesmetul amestecat cu praful de copt. imbraci o tava cu hartie de copt, asezi foaia de napolitana si torni peste ea compozitia preparata inainte.
  4. Dai tava la cuptor pentru 45 de minute si lasi sa se raceasca.
Pregatesti crema asa:
  1. Pui cutia cu lapte condensat intr-o oala pe care o umpli cu apa.
  2. Pui oala la fiert la foc mic pentru o ora, apoi lasi sa se raceasca si deschizi cutia.
  3. Untul il bati spuma, peste care adaugi treptat laptele condensat care s-a caramelizat.
  4. Intinzi crema peste blat si dai prajitura la rece sa se intareasca.
  5. O scoti si pui peste ea ciocolata topita.
  6. Dupa ce s-a intarit ciocolata, poti taia prajitura si sa o decorezi cu jumatati de miez de nuca.
  7. Pofta buna!

Prajitura cu nuca si crema de lapte


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu nuca si crema de lapte "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu nuca si crema de lapte - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.