Placinta cu mere si dovleac - Retete Culinare

Placinta cu mere si dovleac


Pentru aluat iti trebuie:
  • 800 g faina
  • 1 praf de copt
  • 250 g margarina pentru prajitura
  • 250 g iaurt
  • 1 ou mare
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • coaja rasa de la o lamaie
Pentru crema iti trebuie:
  • 4 mere
  • 500 g dovleac curatat de coaja si seminte
  • 150 g zahar
  • 40 g unt
  • 1 cana miez de nuca
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingura pesmet
Pregatesti asa:
  1. Pentru inceput cerni faina imprena cu praful de copt si o lasi putin deoparte.
  2. Freci untul cu zaharul, apoi incorporezi galbenusurile, oul si iaurtul.
  3. Adaugi o jumatate de lingurita de sare, coaja de lamaie si, la sfarsit, faina cernuta.
  4. Amesteci rapid, apoi acoperi si lasi la rece.
Pregatesti umplutura asa:
  1. Dovleacul si merele curatate le dai prin razatoarea mare si le calesti in unt, la foc mic, pana cand scade tot siropul.
  2. Indulcesti dupa gust, iar cand se raceste, aromatizezi cu scortisoara si cu coaja de lamaie.
  3. Jumatate din aluat o intinzi intr-o foaie subtire, dupa dimensiunea tavii de aragaz si pui foaia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
  4. Presari pesmetul, apoi nucile taiate marunt si compozitia de dovleac.
  5. Pui deasupra si cealalta foaie din aluat si o ungi cu albusurile batute putin.
  6. Coci in cuptorul foarte bine incins, la foc mijlociu, timp de 45-55 minute.
  7. Nu deschizi usa cuptorului in primele 20 de minute.
  8. Pofta buna!

Placinta cu mere si dovleac


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu mere si dovleac "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu mere si dovleac - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.