Placinta cu cartofi si dovleac - Retete Culinare

Placinta cu cartofi si dovleac


Iti trebuie:
  • 8 cartofi
  • 3 linguri unt
  • 500 g dovleac
  • 1/2 lingura busuioc
  • 1 lingura patrunjel
  • piper
  • sare
  • 150 g sunca feliata
  • 250 ml smantana
  • 5 oua
  • 4 linguri parmezan
  • 3 rosii
Pregatesti asa:
  1. Speli bine cartofii si ii pui la fiert in coaja in apa rece cu sare.
  2. Intre timp, tai miezul de dovleac cubulete marunte si il pui la calit in unt.
  3. Asezonezi cubulete de dovlecel cu busuioc, patrunjel si piper.
  4. Dupa ce au fiert cartofii, ii lasi sa se racoreasca, ii cureti de coaja si ii tai fasii.
  5. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu felii de sunca, pui cartofii taiati fasii, alternand cu bucatile de dovleac.
  6. Separat, bati bine ouale cu smantana si putina sare, dupa care torni amestecul deasupra straturilor cu cartofi si dovleac.
  7. Pui si restul de felii de sunca ramase si dai la cuptor, la 180 de grade Celsius.
  8. Lasi in jur de 50 de minute.
  9. Dupa ce s-a rumenit, scoti budinca din cuptor, presari pe deasupra parmezanul si servesti budinca calda, ornata cu felii de rosii si patrunjel.
  10. Pofta buna!

Placinta cu cartofi si dovleac

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu cartofi si dovleac "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu cartofi si dovleac - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.