Rulouri cu branza - Retete Culinare

Rulouri cu branza


Pentru aluat iti trebuie:
  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte batut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 30 g drojdie proaspata
  • 100 g untura
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 300 g branza de vaci
  • 150 g telemea rasa
  • 1 ou
Pentru uns prajitura iti trebuie:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
Pregatesti asa:
  1. Cerni faina intr-un castron, o amesteci cu sarea si o lasi putin deoparte.
  2. Freci bine drojdia cu zaharul.
  3. Adaugi 1 lingura de faina si aproximativ 100 ml de lapte acru, la temperatura camerei.
  4. Lasi sa dospeasca drojdia, aproximativ 10 minute.
  5. Faci in bolul de faina o gaura la mijloc, adaugi maiaua dospita, apoi restul de lapte batut), la inceput amestecand.
  6. Framanti apoi energic, pana la obtinerea unui aluat neted, elastic, care nu mai adera pe peretii vasului si se dezlipeste de maini.
  7. Asezi aluatul intr-un bol uns cu ulei si acoperi cu un prosop umed, incalzit, apoi il pastrezi intr-un loc caldut si ferit de curent pana ce isi dubleaza volumul.
  8. Pregatesti, de asemenea, umplutura, amestecand toate ingredientele mentionate.
  9. Pe planul de lucru uns cu putina untura, rastorni aluatul si il aplatizezi cu palmele pana la obtinerea unui dreptunghi.
  10. Pastrezi cam o lingura de untura deoparte, iar cu restul ungi aluatul pe toata suprafata.
  11. Rulezi aluatul astfel uns si il lasi sa se odihneasca aproximativ 10 minute.
  12. Tai ruloul de aluat in doua parti egale, carora, pe rand, le aplici acelasi tratament - mai intai aplatizezi ruloul cu sucitorul pana la obtinerea unui dreptunghi cu grosimea de aproximativ 5 mm.
  13. Tai aluatul in patratele cu latura de circa 10 cm.
  14. Pe fiecare patratica pui cate o lingurita de umplutura (trebuie sa ramana 1-2 linguri, de umplutura pentru finisat), indoi patratelele in doua, formand rulouri pe care le-ai asezat cu linia de imbinare in jos.
  15. Pregatesti o tava cu hartie de copt si asezi placintele in tava, cu imbinarea aluatului la baza, ungandu-le cu untura pe toata suprafata.
  16. Lasi placintele sa creasca in tava aproximativ 30 de minute, intr-un loc caldut.
  17. Intre timp, incingi cuptorul la 120 de grade Celsius.
  18. Dupa cele 30 de minute, bati galbenusul cu laptele, amesteci cu cele 1-2 linguri de umplutura pastrate si tomi aceasta compozitie deasupra placintelor.
  19. Introduci tava in cuptorul deja incins.
  20. Mentii temperatura la 210 grade timp de 10 minute, apoi o scazi la 180 grade Celsius pentru inca 25-30 minute, pana cand placintele sunt frumos rumenite.
  21. Le lasi sa se raceasca putin in tava, apoi le scoti.
  22. Pofta buna!

Rulouri cu branza

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Rulouri cu branza "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Rulouri cu branza - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.