Placinta cu branza si stafide - Retete Culinare

Placinta cu branza si stafide


Pentru aluat iti trebuie:
  • 500 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • 1 pahar apa calda
  • 1 ou mare
  • sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 400 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 60 g stafide
Pregatesti asa:
  1. Cerni faina bine si o pui intr-un bol inalt.
  2. Faci o adancitura la mijloc si adaugi restul ingredientelor mentionate mai sus.
  3. Framanti un aluat omogen si de consistenta vartoasa.
  4. Daca aluatul este prea moale, mai adaugi putina faina.
  5. In caz contrar mai adaugi putina apa.
  6. Cand este gata aluatul il imparti aluatul in 10 bucati egale.
  7. Ungi fiecare bucata cu putin ulei, le asezi pe o scandura presarata cu faina si acoperi toate foile cu o cratita mare incalzita.
  8. Lasi sa se odihneasca 30 de minute, apoi iei fiecare bucata de aluat si o intinzi cu sucitorul, apoi cu mana pe tava bine unsa.
  9. Foaia trebuie sa fie foarte subtire.
  10. Stropesti foaia cu unt moale si pui urmatoarea foaie, si tot asa pana asezi in tava 5 foi.
  11. Pui umplutura preparata prin amestecul branzei cu ouale, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele.
  12. Acoperi umplutura cu restul de 5 foi, la fel cum ai facut la primele 5 foi.
  13. Ungi ultima foaie cu unt, apesi pe marginile tavii cu degetul si tai surplusul de foaie de pe peretii tavii.
  14. Dai la cuptor si lasi 1 ora la foc iute.
  15. Pofta buna!

Placinta cu branza si stafide



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu branza si stafide "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu branza si stafide - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.