Salata cu cartofi si legume - Retete Culinare

Salata cu cartofi si legume


Iti trebuie:
  • 6 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 5-6 castraveciori murato
  • 2 gogosari murati
  • 3-4 oua
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 1 lingura mustar
  • zeama de la 1/2 lamaie
Pregatesti asa:
  1. Speli bine cartofii si ii pui la fiert in coaja in apa rece si sare.
  2. Cureti si speli bine morcovii si telina si le pui si pe ele la fiert in apa rece cu un praf de sare.
  3. Pui un ou sa fiarba cateva minute, atat cat sa fie tare pentru prepararea maionezei.
  4. Intr-un bol pui galbenusul crud si galbenusul fiert dat prin razatoare, putina sare, piper si o lingura de mustar.
  5. Dupa ce le-ai omogenizat, adaugi cate putin uleiul, amestecand continuu pana se face maioneza.
  6. La sfarsit, adaugi zeama de la lamaie.
  7. Dupa ce legumele s-au fiert (morcov, telina, cartofi), le scurgi de apa si le lasi sa se raceasca.
  8. Cartofii ii cureti de coaja si ii tai cubulete mici, la fel procedezi cu telina si morcovul.
  9. Castraveciorii si gogosarul le tai cubulete si le pui impreuna cu celelalte legume in bol.
  10. Cele doua oua ramase le fierbi, le lasi sa se raceasca si, impreuna cu albusul de la oul folosit la maioneza, le tai cubulete si le pui in bolul cu legume, impreuna cu maioneza.
  11. Potrivesti de sare si piper si amesteci totul pana se omogenizeaza.
  12. Pentru un plus de gust puteti folosi si 1 cana de mazare.
  13. Pe un platou pui frunze de salata verde si deasupra salata preparata.
  14. Pofta buna!

Salata cu cartofi si legume



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Salata cu cartofi si legume "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Salata cu cartofi si legume - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.