Mancarica de ficat - Retete Culinare

Mancarica de ficat


Iti trebuie:

  • 1 kg ficat de vita
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 2 ardei iuti fara seminte
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita oregano
  • 400 ml concentrat carne
  • 300 ml vin rosu
  • 4 rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru
Pregatesti asa:
  1. Speli bine ficatul de vita, il cureti de eventuale pielite si il tai in bucati potrivite ca marime.
  2. Cureti si speli bine ceapa, o toci marunt si o pui la calit in 2 linguri de ulei.
  3. Adaugi si rdeiul gras si ardeii iuti tocati fasii subtiri si ii lasi pana se inmoaie.
  4. Le scoti din tigaie cu ajutorul unei linguri de spumuit.
  5. Amesteci boiaua cu oregano si cu faina, prin care treci feliile de ficat pe ambele parti.
  6. Incingi restul de ulei in cratita si prajesti ficatul pe care apoi il scoti.
  7. Torni in cratita faina care a ramas, rosiile date pe razatoarea mare si lasi sa se inabuse 2 minute.
  8. Torni treptat, amestecand, concentratul de carne lichid, vinul si lasi sa fiarba, amestecand pana se ingroasa.
  9. Pui in sos legumele si ficatul, acoperi vasul si lasi sa fiarba inabusit la foc mic timp de 15 minute, pana ce ficatul s-a fragezit.
  10. Potrivesti de sare si piper si presari cimbru.
  11. Pofta buna!

Mancarica de ficat


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Mancarica de ficat "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Mancarica de ficat - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.