- Pagina Principala
- Pizza si Paste
- Retete de Spaghete
- Spaghete cu ciuperci si pecorino
Spaghete cu ciuperci si pecorino
- Prezentata de: Ailinca Gabriela
- » Cartea De Bucate : Retete de Spaghete
- » Fara nota
- » Data: 10/12/2012
Iti trebuie:
- 400 g spaghete
- 500 ml vin alb
- 1 ceapa
- 2 frunze de dafin
- 3 catei de usturoi
- 100 g cas pecorino
- 1/2 praz
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 500 ml frisca lichida
- 500 g ciuperci
- 1 lingura unt
- 1 legatura patrunjel verde
- Intr-un vas inalt pui apa rece la fiert cu sare si o lingura de ulei.
- Dupa ce apa incepe sa clocoteasca adaugi spaghetele si le lasi sa fiarba timpul indicat pe ambalaj.
- Dupa ce au fiert le treci sub un jet de apa rece si le lasi la scurs intr-o strecuratoare.
- Ceapa spalata si curatata o tai in patru, o calesti putin intr-un vas cu o lingura de unt, la care adaugi cateii de usturoi intregi.
- Aromezi cu frunzele de dafin, stingi cu vinul alb si lasi sa fiarba circa 15 minute, dupa care strecori. in sosul obtinut adaugi casul razuit si condimentezi cu prazul taiat rondele.
- Sarezi si piperezi dupa gust.
- Dai vasul pe foc si lasi sa dea un clocot.
- Iei apoi vasul de pe foc si amestecand continuu, torni frisca lichida in ea.
- Tai ciupercile in bucatele mici si le introduci in sos si pui inapoi pe foc vasul, la foc mic, lasand sa fiarba pana se inmoaie ciupercile.
- Presari patrunjel taiat marunt.
- Cu ajutorul unei furculite, formezi cuiburi spaghete, le asezi pe un platou, torni pe fiecare deasupra sos de ciuperci si decorezi cu frunza de patrunjel.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Spaghete cu ciuperci si pecorino "
Va dorim " Pofta Buna ".