Chiftelute in sos de rosii - Retete Culinare

Chiftelute in sos de rosii


Pentru chiftelute iti trebuie:
  • 800 g ciuperci
  • 3 catei de usturoi
  • 3 cartofi mari
  • 3 felii de paine
  • putin lapte
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa mica
  • ulei pentru prajit
Pentru sosul de rosii iti trebuie:
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • bulion
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • 3 lingurite zahar
Pregatesti asa:
  1. Speli bine cartofii si ii pui la fiert in coaja in apa rece cu sare.
  2. Dupa ce au fiert pe jumatate, ii lasi sa se racoreasca, ii cureti de coaja si ii dai pe razatoare.
  3. Speli bine ciupecile, le pui la fiert in apa cu putina sare.
  4. Cand sunt fierte, le pui intr-o strecuratoare sa se scurga apa, le lasi sa se raceasca, apoi le toci foarte marunt.
  5. Adaugi peste ele ouale batute bine, ceapa tocata marunt usturoiul zdrobit bine, cartofii razuiti sare si piper dupa gust, painea inmuiata in lapte si stoarsa bine.
  6. Amesteci toate aceste ingrediente pana cand se omogenizeaza compozitia.
  7. Daca iese prea moale mai adaugi putina faina.
  8. Faci chiftelutele si le dai la frigider pentru 30 de minute.
  9. Incingi ulei intr-o tigaie si prajesti chiftelutele, iar cand acestea sunt gata pe scoti pe servetele pentru a elimina excesul de ulei.
Pregatesti sosul asa:
  1. Pui uleiul intr-o cratita mica, adaugi ceapa tocata marunt si o calesti.
  2. Adaugi apoi si bulionul, sare, piper, usturoiul zdrobit, zaharul, foaia de dafin si le fierbi pana cand se leaga sosul.
  3. Cand sosul este gata, il servesti alaturi de chiftelutele calde.
  4. Pofta buna!

Chiftelute in sos de rosii


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Chiftelute in sos de rosii "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Chiftelute in sos de rosii - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.