Tarta cu dovleac si nucsoara - Retete Culinare

Tarta cu dovleac si nucsoara


Pentru aluat iti trebuie:
  • 300 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 100 ml ulei
  • lapte cat cuprinde
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 400 g piure de dovleac
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita scortisoara
Pregatesti asa:
  1. Amesteci laptele cu uleiul.
  2. Adaugi in ploaie faina si un praf de sare si mixezi cu ajutorul unei spatule.
  3. Intinzi compozitia intre doua hartii de copt si tapetezi cu ea forma de tarta unsa cu unt si pudrata cu faina, astfel incat sa aveti si margini.
  4. Pentru piureul de dovleac, cureti dovleacul de samburi, apoi il tai in bucati.
  5. Intr-o tava, pui feliile de dovleac cu coaja in jos si le dai la cuptor, acoperite cu folie de aluminiu, timp de 30 de minute, pana cand dovleacul devine moale.
  6. Desprinzi coaja de pe dovleac si pisezi miezul cu un blender.
  7. Astfel, obtii piureul de dovleac.
  8. Bati cele doua oua, pui piureul de dovleac, zaharul, celelalte condimente si laptele, tapetata cu aluat si dai la cuptor.
  9. Torni compozitia in forma de tarta.
  10. Decorezi tarta cu frisca.
  11. Pofta buna!

Tarta cu dovleac si nucsoara


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tarta cu dovleac si nucsoara "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tarta cu dovleac si nucsoara - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.