Musaca cu vinete si pui - Retete Culinare

Musaca cu vinete si pui


Iti trebuie:
  • 5 vinete
  • 700 g carne tocata de pui
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 rosii
  • 4 oua
  • 150 g cascaval
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Pregatesti asa:
  1. Speli bine vinetele, le cureti de coaja total si le tai in rondele potrivit de groase.
  2. Tamponezi cu un prosop peste bucatile de vinete, le condimentezi cu sare si piper si le lasi sa se scurga intr-o sita pentru a scapa de gustul amar.
  3. Prajesti rondelel de vinete pe ambele fete in ulei incins, apoi le scoti in strecuratoare si le lasi sa se scurga din nou.
  4. Cureti ceapa si o tai marunt, morcovii si telina le cureti si le dai prin razatoarea mica, iar verdeata o toci marunt.
  5. Intr-un strop de ulei calesti ceapa cu morcovul si telina, apoi adaugi si carnea tocata, amestecand mereu cu lingura de lemn, pana ce scade tot sucul lasat de carne.
  6. Sarezi si piperezi dupa gust, apoi opresti focul si adaugi verdeata tocata fin.
  7. Intr-o tavita tapetezi fundul si peretii vasului cu rondele prajite de vinete, asezate una langa alta, apoi asezi stratul de carne.
  8. Deasupra pui un strat de rondele de rosii, apoi acoperi cu restul de rondele de vinete.
  9. Peste toate torni ouale batute spuma si dai tava la cuptor pentru 30 de minute, panase rumeneste frumos.
  10. Razi cascavalul deasupra si mai lasi tavita la cuptor 2 minute pentru gratinare.
  11. Servesti musacaua simpla sau cu smantana.
  12. Pofta buna!

Musaca cu vinete si pui


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Musaca cu vinete si pui "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Musaca cu vinete si pui - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.