Chiftele in sos de tomate - Retete Culinare

Chiftele in sos de tomate


Iti trebuie:
  • 1 kg carne tocata
  • 700 g radacina patrunjel
  • 4 felii de franzela
  • 1 pahar lapte
  • 1 kg rosii in bulion
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 2 cepe mari
  • 2 foi de dafin
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Inmoi feliile de franzela in paharul de lapte si dupa ce aceasta s-a inmuiat bine o scurgi bine si indepartezi surplusul de lapte.
  2. Intr-un vas amesteci carnea tocata cu painea inmuiata si stoarsa bine, o ceapa tocata marunt, sare si piper, dupa gust.
  3. Omogenizati bine compozitia si faceti din aceasta mici chiftelute.
  4. Coaceti-le in cuptor intr-o tava, pe hartie de copt, pana cand se patrund bine si se rumenesc frumos.
  5. Intre timp, caliti in ulei ceapa ramasa, tocata marunt, apoi dupa 4-5 minute, adaugati pasta de tomate.
  6. Dupa alte 2 minute puneti rosiile in bulion pasate, foile de dafin si patrunjelul curatat spalat si taiat in bastonase subtiri.
  7. Potriviti de sare si piper, acoperiti vasul cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic 20 de minute.
  8. Puneti apoi in sosul cu patrunjel chiftelutele coapte si usturoiul tocat marunt si mai lasati la foc mic 5 minute.
  9. Pofta buna!

Chiftele in sos de tomate

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Chiftele in sos de tomate "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Chiftele in sos de tomate - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.