Tarta de cacao cu crema de branza - Retete Culinare

Tarta de cacao cu crema de branza


Pentru blat iti trebuie:
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata neagra
  • 70 g zahar
  • 3 oua
  • 100 g faina
  • 80 g nuci maruntite
Pentru crema iti trebuie:
  • 4 oua mari
  • 2 galbenusuri
  • 300 g piure de dovleac
  • 1 kg branza de vaci
  • 400 ml lapte condensat
  • 250 ml frisca
  • 3 linguri amidon
  • 1/2 lingurita scortisoara rasa
  • 2 lingurite zahar vanilat
Pentru glazura iti trebuie:
  • 250 ml smantana grasa
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 150 ml gem de portocale

Pentru sosul de caramel iti trebuie:

  • 250 ml smantana grasa
  • 60 g zahar brun
  • 40 ml miere
  • 50 g unt
Pregatesti asa:
  1. Pregatiti un vas pentru bain marie in care topiti ciocolata si untul.
  2. Dupa ce acestea s-au racit, adaugati ouale batute cu zaharul pana cand acesta din urma s-a dizolvat complet.
  3. Pentru blat, topiti ciocolata si untul intr-un castron, la foc potrivit.
  4. Cand ati obtinut o compozitie omogena, luati vasul de pe foc, lasati-l la racit si apoi adaugati in amestec zaharul si ouale.
  5. Amestecati bine ingredientele, apoi adaugati faina si nucile maruntite.
  6. Intindeti amestecul intr-o tava rotunda, pe hartie de copt.
  7. Coaceti blatul 15 minute la foc potrivit.
  8. Pentru crema, amestecati intr-un castron mai mare piureul de dovleac copt, branza, ouale, galbenusurile, laptele condensat, smantana sau frisca, zaharul si mirodeniile.
  9. Scoateti tava din cuptor si turnati peste blat crema.
  10. Puneti din nou tava la cuptor.
  11. Coaceti la foc iute primele 10 minute, apoi la foc mai mic, timp de o ora sau o ora si jumatate, pana cand se intareste.
  12. Pentru glazura, scoateti prajitura coapta din cuptor, turnati deasupra smantana sau frisca batuta cu 3 linguri zahar.
  13. Puneti iar tava la cuptor pentru 15 minute, apoi scoateti tava si lasati prajitura la racit.
  14. Fierbeti 1 minut gemul de portocale amestecat cu apa si turnati-l peste prajitura calduta.
  15. Puneti prajitura la frigider pentru 12 ore.
  16. Turnati peste fiecare bucata sos caramel obtinut prin fierberea timp de 15 minute a ingredientelor.
  17. Pofta buna!

Tarta de cacao cu crema de branza

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tarta de cacao cu crema de branza "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tarta de cacao cu crema de branza - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.