Tarta cu mascarpone si gutui - Retete Culinare

Tarta cu mascarpone si gutui


Pentru blat iti trebuie:

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 150 g cacao
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g migdale macinate
  • 150 g unt
  • 4 oua
  • 400 g branza mascarpone
  • 4 gutui
  • 4 linguri zeama de lamaie
Pentru sirop iti trebuie:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
Pregatesti asa:
  1. Framantati ingredientele mai sus mentionate pentru aluat pana cand obtineti un aluat omogen si de consistenta vartoasa.
  2. Dupa ce a-ti terminat de framantat aluatul il puneti la rece pentru 30 de minute.
  3. Spalati, curatati de coaja si de miezul lemnos gutuile apoi taiati-le in felii cat mai subtiri.
  4. Turnati zeama de lamaie peste acestea apoi apa si zaharul.
  5. Fierbeti amestecul timp de 15 minute la foc mic, lasati-l apoi la racit.
  6. Amestecati intr-un vas migdalele macinate cu cacao si zaharul pudra apoi adaugati branza mascarpone.
  7. Incorporati pe rand ouale in umplutura.
  8. Din aluat intindeti o foaie rotunda, daca este nevoie presarati faina.
  9. Tapetati cu aceasta foaie o forma rotunda de tarta, taiati excesul de aluat de pe margini si intepati cu furculita din loc in loc.
  10. Turnati umplutura peste aluat, apoi aranjati feliile de gutui peste aceasta.
  11. Presarati migdale tocate pe margine si tineti la cuptor, la foc potrivit aproximativ 35 - 40 de minute.
  12. Pofta buna!

Tarta cu mascarpone si gutui

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tarta cu mascarpone si gutui "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tarta cu mascarpone si gutui - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.