Prajitura cu crema de vanilie si pere - Retete Culinare

Prajitura cu crema de vanilie si pere


Pentru blat iti trebuie:
  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • 400 g faina
  • 100 g unt
  • 250 ml lapte cald
  • 6 lingurite cacao
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita esenta de rom
  • sare
Pentru crema iti trebuie:
  • 200 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura mare faina
  • 7 linguri zahar
  • 250 g margarina pentru prajituri
Pentru ornare iti trebuie:
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar tos
  • 4 pere
Pregatesti asa:
  1. Separi albusurile de galbenusuri.
  2. Bati albusurile o spuma tare cu un praf de sare.
  3. Frecati galbenusurile cu zaharul si romul.
  4. Adaugati treptat faina cernuta, cacao, laptele si albusurile spuma.
  5. Daca blatul e prea gros mai adaugati putin lapte, iar daca blatul e prea subtire atunci adaugati putina faina.
  6. Blatul trebuie sa fie de consistenta unui blat de pandispan.
  7. Turnati compozitia intr-o tava de aragaz si coaceti blatul la foc potrivit.
  8. Pentru crema, frecati galbenusurile cu zaharul, adaugati faina in ploaie si laptele.
  9. Amestecati energic pentru a nu se forma cocoloase.
  10. Cand amestecul este omogen puneti-l la bain marie.
  11. Cand compozitia s-a ingrosat, lasati-o sa se raceasca, apoi adaugati in ea untul.
  12. Fierbeti un sirop din apa si zahar in care adaugati perele taiate in felii.
  13. Cand s-au inmuiat turnati-le peste blatul umplut cu crema.
  14. Pofta buna!

Prajitura cu crema de vanilie si pere

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu crema de vanilie si pere "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu crema de vanilie si pere - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.