Prajitura cu nuca si gem de caise - Retete Culinare

Prajitura cu nuca si gem de caise


Pentru aluat iti trebuie:
  • 600 g faina
  • 250 g margarina pentru prajituri
  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita zahar vanilat
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 250 g nuci macinate
  • 400 g gem de caise
Pentru glazura iti trebuie:
  • 200 g zahar pudra
  • 5 albusuri de ou
Pregatesti asa:
  1. Framantati un aluat in ingredientele mentionate mai sus amestecand faina cu zaharul si untul, iar mai apoi adaugati pe rand celelalte ingrediente mentionate.
  2. Din aluat faceti o foaie pe care puneti-o intr-o tava.
  3. Puneti tava la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 10 minute.
  4. Amestecati gemul cu nucile si turnati amestecul peste aluatul din tava.
  5. Bateti albusurile spuma cu uri praf de sare.
  6. Adaugati treptat zaharul.
  7. Intindeti bezeaua obtinuta deasupra stratului de gem.
  8. Puneti din nou tava la cuptor pentru inca aproximativ 25 de minute.
  9. Pofta buna!

Prajitura cu nuca si gem de caise


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu nuca si gem de caise "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu nuca si gem de caise - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.