Clatite cu nuci si cascaval - Retete Culinare

Clatite cu nuci si cascaval


Iti trebuie:

  • 300 g faina
  • 5 oua
  • 500 ml lapte
  • 5 fire de praz
  • 300 g nuci pisate
  • 400 ml smantana
  • 5 ramurele de cimbru proaspat ( sau 1 lingurita de cimbru uscat )
  • 2 lamai
  • 125 g cascaval ras
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit clatitele
Pregatesti asa:
  1. Bateti bine ouale, adaugati apoi laptele, sare, piper si faina in ploaie.
  2. Amestecati energic cu ajutorul unui tel pentru a nu se forma cocoloase.
  3. Lasati compozitia pentru clatite deoparte pentru 10 minute.
  4. Intre timp, caliti in ulei cateii de usturoi, curatati si intregi, apoi eliminati-i.
  5. Puneti in uleiul aromat prazul taiat in rondele si stoarceti lamaile deasupra lui.
  6. Sarati si lasati-l sa se caleasca, la foc mic, amestecand, sa nu se prinda de vas.
  7. Cand prazul este calit pe jumatate, adaugati nucile pisate, sare si piper, dupa gust.
  8. Continuati calirea ingredientelor inca 10 minute, apoi luati vasul de pe foc.
  9. Intr-o tigaie unsa cu foarte putin ulei coaceti clatitele din aluatul lasat in repaus.
  10. Umpleti toate clatitele cu amestec de praz si nuci.
  11. Impachetati-le in patru sau rulati-le si puneti-le intr-un vas termorezistent uns cu ulei.
  12. Amestecati smantana cu cascavalul, cimbrul si putina sare si turnati amestecul peste clatitele din tava.
  13. Puneti clatitele la cuptor la foc potrivit si le lasati pana cand se rumenesc frumos.
  14. Pofta buna!

Clatite cu nuci si cascaval

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Clatite cu nuci si cascaval "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Clatite cu nuci si cascaval - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.