Cozonac cu nuca si cacao - Retete Culinare

Cozonac cu nuca si cacao


Pentru aluat iti trebuie:

  • 1 kg faina
  • 2 pahare lapte
  • 300 g zahar
  • 6 galbenusuri de ou
  • 100 g unt topit
  • 50 g drojdie
  • 100 ml ulei
  • 1 esenta vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 6 albusuri de ou
  • 5 linguri zahar
  • 300 g miez de nuca macinat
  • 1 esenta de rom
  • 4 linguri cacao
Pregatesti asa:
  1. Dizolvi drojdia in 3 linguri de lapte caldut, adaugi apoi 1 lingura de faina si o lingura de zahar.
  2. Un pahar de lapte dat in clocot il amesteci cu 3 linguri de faina si il lasi sa se racoreasca putin.
  3. Amesteci cele doua compozitii de mai sus si formezi o maia pe care o lasi la dospit la loc caldut, pana cand creste frumos.
  4. Intre timp cerni faina, iar dupa ce maiaua a crescut o pui peste faina si incepi sa framanti usor.
  5. Adaugi si laptele caldut amestecat cu zaharul, esenta de vanilie, coaja rasa de portocala si lamaie, un praf de sare si galbenusurile de ou.
  6. La final adaugi uleiul si untul topit si framanti pana cand obtii un aluat pufos, consistent care se desprinde de pe peretii vasului in care a fost framantat.
  7. Acoperi aluatul cu un prosop curat si-l lasi sa creasca la caldura, intr-un loc ferit de curent.
  8. Pentru umplutura, bati albusurile spuma cu zaharul, pui nuca, romul si cacaua si omogenizezi.
  9. Cand a crescut aluatul, il imparti in doua, intinzi fiecare parte, pui umplutura, rulezi si asezi cozonacii formati in doua tavi unse cu unt.
  10. Ii lasi la crescut 15 minute la caldura si ii dai apoi la cuptor pentru 30-35 de minute.
  11. Pofta buna!

Cozonac cu nuca si cacao


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cozonac cu nuca si cacao "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Cozonac cu nuca si cacao - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.