Coronita cu fructe - Retete Culinare

Coronita cu fructe


Iti trebuie:
  • 600 g faina
  • 1 varf cutit de sare
  • 30 g drojdie
  • 200 ml lapte caldut
  • 3 linguri zahar brun
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 oua
  • 1 galbenus
  • 200 g margarina pentru prajituri
  • 40 g fulgi de migdale
  • 60 g stafide
  • coaja rasa de la o portocala mare
  • 70 g afine uscate
  • 1 portocala
  • 50 g prune uscate
Pregatesti asa:
  1. Dizolvi zaharul in laptele incalzit pana cand acesta se topeste complet.
  2. Desfaci drojdia in laptele incalzit cu zaharul si lasi 10 minute la loc caldut.
  3. Cerni faina intr-un bol, adaugi sarea si zaharul vanilat.
  4. Topesti margarina pentru prajituri si o adaugi peste faina, pui si drojdia crescuta, stafidele inmuiate in prealabil in putin lapte caldut si scurse bine.
  5. Adaugi si coaja de portocala uscata si taiata bucati mici.
  6. Framanti bine, dupa care acoperi vasul cu un prosop si, lasi la temperatura camerei, timp de 20 de minute ca sa creasca.
  7. Intinzi pe o planseta aluatul si presari restul fructelor uscate si taiate bucati mici, pulpa de portocala fara pielita alba taiata cuburi, dupa care framanti bine totul.
  8. Ungi o tava de tort sau de tarta cu margarina, presari faina si pui coca de cozonac in ea.
  9. Lasi forma la caldura pentru 20 de minute, ca sa creasca aluatul, dupa care ungi cu ou frecat cu o lingura de zahar si presari fulgi de migdale.
  10. Introduci coronita la cuptorul preincalzit si-l lasi circa 60 de minute, la foc potrivit.
  11. Pofta buna!

Coronita cu fructe


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Coronita cu fructe "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Coronita cu fructe  - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.