Tort cu crema de ciocolata si rom - Retete Culinare

Tort cu crema de ciocolata si rom


Pentru blat iti trebuie:
  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri mari de faina
  • 9 linguri de ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
Pentru crema iti trebuie:
  • 200 g margarina pentru prajituri
  • 400 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 6 linguri cacao
  • 150 g nuci macinate
  • 1 fiola esenta de rom
  • 800 g frisca
Pregatesti asa:
  1. Albusurile oualelor le freci spuma cu un praf de sare.
  2. Dupa ce s-a format spuma tare adaugi in ploaie si zaharul si continui sa bati pana cand acesta s-a integrat in compozitie.
  3. Freci galbenusurile cu 10 linguri ulei pana formezi o maioneza in care pui un varf de cutit de sare, dupa care amesteci cu albusurile batute in prealabil.
  4. Adaugi si zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie si de portocala.
  5. Dupa ce ai amestecat albusurile cu galbenusurile, adaugi praful de copt stins in prealabil cu putina zeama de lamaie, dupa care adaugi si faina.
  6. Ungi o forma de tort cu ulei, asezi hartie de copt si coci la o temperatura de 180 grade Celsius, timp de 45 de minute.
  7. Dupa ce se raceste, tai blatul in 3 parti.
  8. Pentru crema, pui laptele la fiert intr-un vas iar cand acesta da in clocot adaugi zaharul, cacaoa in ploaie si fierbi ingredientele la foc potrivit, avand grija sa amesteci constant cu telul pentru a nu se forma cocoloase si a nu se prinde de fundul vasului.
  9. Cand se ingroasa crema o iei de pe foc, o lasi sa se raceasca, dupa care adaugi esenta de rom, margarina si nucile.
  10. Asezi pe platou o parte din blat. il insiropezi cu sirop facut din apa, zahar si zahar vanilat, pui crema, asezi a doua parte de blat si insiropezi la fel, apoi pui iar crema si asezi cea de-a treia parte din blat, tot insiropat.
  11. Ornezi tortul cu frisca si cu ce ai la indemana.
  12. Pofta buna!

Tort cu crema de ciocolata si rom

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu crema de ciocolata si rom "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Tort cu crema de ciocolata si rom" Tort cu crema de ciocolata si rom - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
mary Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota Maxima Fara nota
delicios, arata f bine o sa incerc sa fac aceasta reteta




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.