Sarmalute de curcan - Retete Culinare

Sarmalute de curcan


Iti trebuie:
  • 1 kg piept de curcan tocat
  • 150 g orez
  • 3-4 cepe
  • sare
  • piper
  • 3 morcovi
  • 1 ou mare
  • 1 lingura faina
  • o lingura condiment cu gust de gaina
  • 2 foi de dafin
  • 400 g costita afumata
  • 3 linguri bulion
Pregatesti asa:
  1. Alegi orezul, il speli in mai multe ape si il lasi 10 minute in apa rece.
  2. Cureti si speli ceapa, o toci marunt si o pui la calit in 2 linguri de ulei.
  3. Cand ceapa s-a aurit la culoare, adaugi si morcovii curatati, spalati si dati pe razatoare, orezul scurs bine de apa, patrunjelul tocat marunt si carnea tocata.
  4. Amesteci bine si mai lasi 2 minute pe foc.
  5. Iei amestecul de pe foc, il lasi sa se raceasca si adaugi in acesta 1 ou si 1 lingura de faina.
  6. Amesteci bine pana cand se omogenizeaza compozitia.
  7. Condimentezi cu sare, piper, condimentul cu gust de gaina si amesteci bine
  8. Speli varza, alegi foi potrivite pentru sarmale si impachetezi sarmalele, dupa care le asezi intr-un vas de lut, pui si afumatura, foile de dafin, cele 3 linguri bulion diluate cu o ceasca de apa si le lasi la cuptor sa fiarba la foc mic.
  9. Pofta buna!

Sarmalute de curcan



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Sarmalute de curcan "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Sarmalute de curcan - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.