Curcan umplut cu orez si maruntaie - Retete Culinare

Curcan umplut cu orez si maruntaie


Iti trebuie:
  • 1 curcan ( 2-3 kg )
  • 150 g orez
  • 2 linguri de unt
  • 2 oua
  • 150 g pipote de pui
  • 150 g ficat de pui
  • 150 g ciuperci
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat marunt
  • marar verde tocat marunt
  • 1 lingura condiment cu gust de gaina
Pregatesti asa:
  1. Se alege orezul, se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat 20 de minute.
  2. Se spala bine curcanul, atat pe interior cat si pe exterior, se condimenteaza cu sare si piper, se unge cu unt pe dinauntru si se lasa la rece pana in momentul umplerii.
  3. Se spala bine pipotele de pui si se dau prin masina de tocat.
  4. Se curata cepele, se toaca marunt si se pun la calit in 2 linguri ulei.
  5. Cand ceapa devine aurie la culoare se adauga si pipotele macinate impreuna cu orezul scurs bine de apa si ciupercile curatate, spalate si tocate marunt.
  6. Se lasa sa se mai caleasca inca 3 minute amestecand mereu, dupa care se sting cu 500 ml apa fierbinte. adaugandu-se 1 lingura condiment cu gust de gaina.
  7. Se lasa pana cand se evapora toata apa si orezul se inmoaie.
  8. Cand amestecul s-a racit, se adauga ficatul crud taiat marunt, ouale, piper, verdeata tocata si se amesteca bine.
  9. Cu aceasta compozitie se umple curcanul, care se aseaza cu pieptul in sus intr-o tava de yena unsa bine cu unt si in care se mai adauga 100 ml supa de legume si 50 ml vin alb.
  10. Dupa 30 de minute, curcanul se acopera cu un castron, avand grija ca din cand in cand sa fie stropit cu sosul din tava.
  11. Dupa circa o ora, se da la o parte castronul si se lasa curcanul sa se rumeneasca frumos.
  12. Pofta buna!

Curcan umplut cu orez si maruntaie

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Curcan umplut cu orez si maruntaie "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Curcan umplut cu orez si maruntaie - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.