Chiftelute cu vinete - Retete Culinare

Chiftelute cu vinete


Iti trebuie:
  • 2 vinete
  • 3 felii de franzela
  • 1 lingura cu varf faina
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura marar verde tocat marunt
  • sare
  • piper
  • 150 g telemea rasa de oaie
  • 1 ou
  • ulei pentru prajit
Pregatesti asa:
  1. Se coc vinetele.
  2. Dupa ce acestea s-au copt, se lasa sa se raceasca, avand grija sa le acoperi cu un capac.
  3. Cureti vinetele de coaja cu atentie, si apoi le lasi sa se scurga intr-o strecuratoare, pana cand este eliminata zeama acestora in totalitate.
  4. Vinetele scurse bine se toaca marunt, se amesteca cu franzela inmuiata in apa, stoarsa bine si data prin masina de tocat si se lasa putin deoparte.
  5. Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste un minut intr-o lingura de ulei.
  6. Ceapa calita se adauga in amestecul de vinete impreuna cu, oul, usturoiul tocat marunt, faina, sare, marar, piper si se amesteca toate bine.
  7. Se ia cate o lingura de compozitie de vinete, se trece prin faina, i se da fie forma rotunda, fie de turtite si se pun la prajit in ulei incins.
  8. Chiftelele se servesc fierbinti cu telemea de oaie rasa deasupra.
  9. Pofta buna!

Chiftelute cu vinete


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Chiftelute cu vinete "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Chiftelute cu vinete - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.