Ceafa de porc cu orez - Retete Culinare

Ceafa de porc cu orez


Iti trebuie:
  • 700 g ceafa de porc
  • 100 ml suc de rosii
  • 70 ml vin alb
  • 2 cepe mari
  • 4 linguri ulei
  • zeama de lamaie
  • o foaie de dafin
  • un varf cutit piper
  • un varf cutit boia dulce
  • un varf cutit nucsoara rasa
  • sare
  • Pentru garnitura de orez iti trebuie:
  • 200 g orez
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri ulei
  • 800 ml supa de legume
  • 1 lingurita condiment cu gust de legume
Pregatesti asa:
  1. Se spala bine carnea de porc, se taie in cubulete potrivite ca marime, se tamponeaza cu un servet de bucatarie, se condimenteaza cu putin piper si se lasa deoparte cateva minute.
  2. Intre timp se curata cepele, se toaca marunt si se pun la calit in 3 linguri de ulei pana cand acestea devin sticloase.
  3. Se pune apoi boiaua dulce, iar imediat dupa se adauga si cubuletele de carne,
  4. Se pune o canita de apa si se lasa pana cand carnea se inmoaie bine.
  5. Cand carnea este fiarta, se adauga vinul, sucul de rosii, piperul, ienibaharul, foaia de dafin, 150 ml apa si se mai lasa pe foc.
  6. Se condimeteaza cu sare si piper, se adauga cateva picaturi de zeama de lamaie si se mai lasa pe foc circa 15 minute.
  7. Pentru garnitura, se alege orezul, se spala in mai multe ape si se lasa 10 minute in apa rece.
  8. Ceapa se curata,  se spala bine si se pune la calit in 2 linguri de ulei incins.
  9. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga orezul scurs bine.
  10. Se lasa cateva secunde, dupa care se stinge cu supa de legume, se condimteaza cu condimentul cu gust de legume si se lasa sa fiarba in continuare pana cand orezul este gata.
  11. Garnitura de orez se serveste cu tocanita de carne.
  12. Pofta buna!

Ceafa de porc cu orez



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Ceafa de porc cu orez "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Ceafa de porc cu orez - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.