Tocanita de praz cu curcan - Retete Culinare

Tocanita de praz cu curcan


Iti trebuie:
  • 1 kg piept de curcan
  • 100 ml vin
  • 30 g zahar
  • 4 fire de preaz
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 cepe
  • 5 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunjel
Pregatesti asa:
  1. Se spala bine prazul, se taie in rondele ( doar partea alba ) si se pune la calit in 2 linguri de ulei.
  2. Dupa ce prazul s-a rumenit frumos, se adauga din cand in cand cate putina apa si se lasa sa fiarba inabusit la foc mic.
  3. Intre timp, se curata, se spala bine cepele, se toaca marunt si se pun la calit in 3 linguri de ulei.
  4. Cand aceasta devine sticloasa, se adauga si carnea de curcan spalata bine si taiata in bucati potrivite.
  5. Se lasa sa se rumeneasca putin impreuna cu ceapa, se condimenteaza cu sare si piper, iar mai apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba inabusit la foc mic.
  6. Cand prazul si carnea sunt fierte, se amesteca, se adauga susucl de rosii, vinul, 100 ml apa, putin piper, zaharul si se lasa sa mai dea in cateva clocote.
  7. Mancarea se serveste presata cu frunze de marar si patrunjel tocate marunt.
  8. Pofta buna!

Tocanita de praz cu curcan

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tocanita de praz cu curcan "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tocanita de praz cu curcan - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.