Fasole cu afumatura - Retete Culinare

Fasole cu afumatura


Iti trebuie:
  • 400 g fasole boabe
  • 500 g costita afumata de porc ( sau carnati afumati )
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml suc de rosii
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunjel
  • o foaie de dafin
  • o ramura cimbru
Pregatesti asa:
  1. Inainte cu o seara de pregatirea retetei, fasolea se alege bob cu bob si se lasa la inmuiat in apa rece.
  2. A doua zi, fasolea se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa rece cu un praf de sare.
  3. Se lasa sa dea in clocot, dupa care se schimba apa.
  4. Aceasta operatiune se repeta de trei ori.
  5. Intre timp, se curata cepele, se toaca marunt si se pun la calit in ulei.
  6. Cand ceapa devine aurie la culoare, se adauga afumatura de porc taiata dupa preferinte si se lasa sa se rumeneasca.
  7. Daca e nevoie din cand in cand se poate adauga cateva linguri de apa pentru a nu se arde ceapa.
  8. In vasul in care fierbe fasolea se adauga 1 lingura condiment vegetal si se lasa pana cand boabele de fasole sunt moi.
  9. Dupa ce costita de porc s-a inmuiat bine si fasolea a fiert, se adauga fasolea strecurata peste amestecul de costita si ceapa.
  10. Se adauga foaia de dafin, piper, sare daca mai e nevoie, ramura de cimbru, sosul si se lasa sa mai dea cateva clocote.
  11. Se acreste mancarica cu cateva picaturi de zeama de lamaie, iar la final se presara deasupra marar verde tocat marunt.
  12. Pofta buna!

Fasole cu afumatura

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Fasole cu afumatura "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Fasole cu afumatura - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.