Piept de gasca cu sos de smochine - Retete Culinare

Piept de gasca cu sos de smochine


Iti trebuie:
  • 1 kg piept de gasca
  • 4 linguri ulei
  • 100 ml vin rosu
  • 300 g smochine
  • 3 fire rozmarin
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Speli bine pieptul de gasca, il tamponezi cu un servet de bucatarie, il ungi cu 2 linguri ulei de masline si il pui la macerat intr-un vas impreuna cu firele de rozmarin.
  2. Intr-o oala care poate fi pusa la cuptor, incingi 3 linguri de ulei si prajesti pieptul de gasca.
  3. Lasi sa se rumeneasca frumos pe toate partile, la foc iute, apoi presari peste el zaharul, rozmarinul si continui calirea inca vreo 2 minute.
  4. Pui oala in cuptorul incins pentru 40 minute, intorcand bucata de rata la fiecare 10 minute.
  5. Scoti pieptul de la cuptor, il presari cu sare dupa gust apoi tai feliute de cativa mm grosime.
  6. Cat timp carnea este la cuptor pregatesti sosul de smochine.
  7. Speli smochinele si le lasi 4-5 minute in apa rece, apoi le scurgi si le stergi cu servetele absorbante.
  8. Tai 4 smochine in jumatate pe lung si le pui deoparte, la restul le cureti coaja si le tai bucatele cat poti de mici, apoi le pui intr-un castronel si le pisezi pana obtii un piure.
  9. Peste el pui mustarul, mierea, otetul balsamic, vinul si le amesteci bine.
  10. Pui sosul sa fiarba la foc mic, potrivesti la gust de sare, piper si amesteci bine 3-4 minute.
  11. Cu 1 minut inainte de a lua vasul de pe foc, pui cele 4 smochine taiate pe jumatate
  12. Servesti feliile de piept de rata pe o farfurie intinsa, iar alaturi cate 4 jumatati de smochina si torni deasupra sosul de smochine cald.
  13. Pofta buna!

Piept de gasca cu sos de smochine


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Piept de gasca cu sos de smochine "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Piept de gasca cu sos de smochine" Piept de gasca cu sos de smochine - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
Claudea Nota: Retete din Carne de Pasare - Nota MaximaRetete din Carne de Pasare - Nota MaximaRetete din Carne de Pasare - Nota MaximaRetete din Carne de Pasare - Nota MaximaRetete din Carne de Pasare - Nota Maxima Fara nota
Nu am mai preparat astfel de retete avand in vedere xa noi mancam numai fiert.A esit buna pentru ca am gresit eu punand la sos vin alb demidulce, iar pieptul trebuia sa-l tin in tigaie la incet pana se topea grasimea si devenea pielea crocanta.Data viitore va fi mai bine.




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.