Chiftelute de curcan in sos de rosii - Retete Culinare

Chiftelute de curcan in sos de rosii


Iti trebuie:
  • 1 kg carne tocata de curcan
  • 2 oua mari
  • 4 felii de paine
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri lapte
  • marar verde tocat marunt
  • patrunjel verde tocat marunt
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Pentru sos iti trebuie:
  • 7 linguri pasta de rosii
  • 1 morcov
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 300 ml supa de carne
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 ceapa
  • 1 foaie de dafin
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura otet de vin
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Inmuiati painea in apa sau in lapte si o scurgeti bine.
  2. Curatati ceapa, o spalati si o tocati marunt.
  3. Ceapa tocata o amestecati cu carnea tocata de curcan, painea stoarsa, usturoiul zdrobit, ouale, sare, piper, mararul si patrunjelul verde tocate marunt.
  4. Amestecati compozitia pana cand se omogenizeaza bine.
  5. Cu mana umeda, modelati chiftelute fie rotunde, fie ca niste turtite si le prajiti in ulei incins.
  6. Cand sunt gata le scoateti pe servetele absorbante pentru a elimina excesul de grasime.
  7. Pentru sos, rumeneniti usor in ulei cateii de usturoi necuratati de coaja, dar zdrobiti cu lama unui cutit, apoi ii scoateti.
  8. In locul lor caliti cateva minute ceapa tocata marunt si morcovii taiati cubulete mici sau dati pe razatoarea mare.
  9. Adaugati supa strecurata de carne si lasati sa fiarba pana se inmoaie.
  10. Adaugati pasta de rosii amestecata cu amidonul, otetul, foaia de dafin, zaharul, sare si piper, dupa gust.
  11. Lasati sa fiarba pana incepe sa se ingroase.
  12. Introduceti in sosul preparat chiftelele, adaugati vinul alb si le lasati sa clocoteasca circa 5 minute.
  13. Pofta buna!

Chiftelute de curcan in sos de rosii

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Chiftelute de curcan in sos de rosii "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Chiftelute de curcan in sos de rosii - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.