Placinte cu carne tocata - Retete Culinare

Placinte cu carne tocata


Pentru aluat iti trebuie:
  • 300 g faina
  • 70 g unt
  • 70 ml apa
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 400 g carne tocata de pui
  • 2 linguri ulei
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • tarhon
  • patrunjel
  • 1 galbenus de ou pentru uns placintele
Pregatesti asa:
  1. Pentru aluat cerneti faina impreuna cu praful de copt si un praf de sare intr-un bol mai inalt.
  2. Adaugati untul si framantati cu mana pana cand obtineti un aluat faramicios.
  3. Adauagti apoi treptat apa si framanti pana se formeaza un aluat omogen si elastic, pe care il lasati la rece circa 40 de minute.
  4. Curatati cartofii, ii spalati bine si ii puneti la fiert in apa rece cu un praf de sare.
  5. In acest timp, caliti in ulei bine incins ceapa tocata marunt, adaugati carnea tocata, morcovul trecut pe razatoarea fina, cartofii fierti taiati cubulete mici si le caliti impreuna pana cand toate ingredientele sunt  bine patrunse.
  6. Lasati apoi compozitia sa se raceasca.
  7. Condimentati umplutura cu ierburi aromate, sare si piper, dupa gust, si amesteci foarte bine.
  8. Intindeti aluatul in foaie subtire, decupati forme rotunde cu ajutorul unei cani sau a unui pahar si asezati cate o lingura de umplutura pe fiecare forma.
  9. Pliati cercul de aluat in doua, sigilati cu grija marginea sub forma de placinta si asezati apoi placintele intr-o tava unsa si tapetata.
  10. Ungeti placintele cu galbenusul batut cu o lingura de apa si le introduceti in cuptorul bine incins, la foc potrivit, pentru circa 40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.
  11. Pofta buna!

Placinte cu carne tocata


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinte cu carne tocata "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinte cu carne tocata - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.