Poale in brau - Retete Culinare

Poale in brau


Pentru aluat iti trebuie:
  • 150 g unt
  • 1 kg faina
  • 4-5 linguri ulei
  • 4 galbenusuri de ou
  • aproximativ 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 30 g drojdie
  • un praf de sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 500 g branza de vaci
  • 50 g stafide
  • 2 oua mari
  • 1 pahar zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocala
Pregatesti asa:
  1. Pentru aluat cerneti faina intr-un bol mai inalt.
  2. Desfaceti drojdia in putin lapte caldut, o lingurita de zahar si una de faina si lasati aceasta maia sa creasca la loc caldut pana cand isi dubleaza volumul.
  3. In bolul cu faina cernuta, adaugati galbenusurile batute cu un praf de sare, zaharul, untul topit, maiaua, restul de lapte caldut, uleiul si framantati un aluat potrivit de tare.
  4. Daca aluatul este prea moale mai adaugati faina, iar daca este prea tare mai adaugati putin lapte si continuati sa framantati bine.
  5. Acoperiti aluatul cu un prosop curat si il lasati sa creasca la loc caldut.
  6. Luati din aluatul crescut cate o bucata, intindeti o foaie mai grosuta si o taiati patrate.
  7. Puneti in mijlocul fiecarui patrat branza amestecata cu! zahar, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, ouale si stafidele spalate.
  8. Lipiti colturile patratelor cate doua in diagonala, le ungi cu unt, le asezati intr-o tava cu hartie de copt si le introduceti in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.
  9. Pofta buna!

Poale in brau


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Poale in brau "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Poale in brau - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.