Musaca cu carne de pui - Retete Culinare

Musaca cu carne de pui


Iti trebuie:
  • 1/2 kg carne tocata de pui
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei
  • 2 rosii mari
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 3 catei de usturoi
  • 2 vinete
  • 6 cartofi
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 3 linguri unt
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • 2 oua mari
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 150 g cascaval
Pregatesti asa:
  1. Cureti cepele, le speli bine, le toci marunt si le pui la calit in doua linguri de ulei incins.
  2. Cand ceapa devine sticloasa la culoare, adaugi si carnea tocata, condimentezi cu sare si piper si o lasi pana cand carnea devine alba la culoare.
  3. Oparesti rosiile putin pentru a fi mai usor de curatat de coaja si le toci marunt.
  4. Adaugi peste carne si cubuletele de rosii impreuna cu oregano.
  5. Lasi pe foc inca 10 minute.
  6. Pui peste amestecul de carne pasta de tomate, mai lasi un minut, opresti focul, adaugi usturoiul pisat si amesteci.
  7. Cureti cartofii de coaja, ii speli si ii tai felii potrivit de groase pe care le fierbi pe jumatate in apa cu sare, dupa care le scurgi.
  8. Speli vinetele, le cureti de coaja ( optional ), le usuci cu prosoape, le tai felii subtiri si le prajesti usor in putin ulei incins.
  9. Topesti untul intr-o tigaie mai mare, pui faina, amesteci, dupa care adaugi laptele treptat, amestecand continuu si lasi sa fiarba, la foc mic, 15 minute.
  10. Dupa ce s-a racit sosul un pic, adaugi ouale amestecate cu smantana pentru gatit, cascavalul dat pe razatoarea mare si potrivesti gustul de sare.
  11. Asezi felii de vinete pe fundul unui vas mic uns cu unt, acoperi cu felii de cartofi, intinzi compozitia de carne si acoperi cu felii de vinete si cartofi
  12. Torni peste ingredientele din vas sosul bechamel si-l introduci in cuptorul preincalzit la 180d C pentru 50 de minute.
  13. Pofta buna!

Musaca cu carne de pui


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Musaca cu carne de pui "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Musaca cu carne de pui - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.