Placinta cu iaurt - Retete Culinare

Placinta cu iaurt


Iti trebuie:
  • 400 g foi de placinta
  • 4 oua mari
  • 250 ml iaurt mai gras
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lamaie
  • 1 fiola esenta de rom
Pentru siropul de zahar ars iti trebuie:
  • 3 cani de apa
  • 8 linguri zahar
Pregatesti asa:
  1. Inainte de pregatirea reteteti lasi foile de placinta la temperatura camerei pentru a se dezgheta.
  2. Bati ouale cu zaharul, adaugi uleiul, iaurtul, zaharul vanilat, esenta de rom, praful de copt stins cu zeama de lamaie si amesteci totul foarte bine.
  3. Pui foile de placinta pe care le tai fideluta peste amestecul cu iaurt si omogenizezi.
  4. Torni compozitia intr-un vas termorezistent si o introduci in cuptorul preincalzit la 180° C pentru 45 de minute, pana se rumeneste.
  5. Intre timp, prepari siropul.
  6. Caramelizezi, pe foc foarte mic, 8 linguri de zahar, adaugi apa, lasi sa se dizolve caramelul, dupa care il mai fiebi 2-3 minute.
  7. Scoti prajitura din cuptor si torni usor siropul peste ea.
  8. O lasi sa se raceasca, dupa care o tai si o servesti.
  9. Pofta buna!

Placinta cu iaurt


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu iaurt "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu iaurt - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.