Trandafiri cu fructe - Retete Culinare

Trandafiri cu fructe


Pentru aluat iti trebuie:
  • 400 g faina
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 ou mare
  • 30 g drojdie
  • aproximativ 200 ml lapte
  • 1 varf cutit sare
  • coaja de lamaie
  • nucsoara
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura pudra de scortisoara
  • 1 lingura zahar
  • 250 g fructe confiate asortate
  • 40 g migdale
Pentru glazura iti trebuie:
  • 1 cana apa
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 100 g zahar
Pregatesti asa:
  1. Pregatesti o maia din drojdia, 1 lingurita de zaharm 1 lingura de lapte caldut, 1 lingura faina si amestecati bine pana cand obtineti o compozitie omogena, pe care o puneti la crescut la loc caldut.
  2. Cerni faina intr-un castron, faci o adancitura in mijloc in care pui intr-o margine zaharul, oul, maiaua, margarina topita, sarea si un varf de cutit cu nucsoara si coaja de lamaie rasa.
  3. Adaugi treptat laptele caldut si framanti un aluat destul de tare.
  4. Il acoperi cu un prosop de bucatarie si-l lasi sa creasca o ora.
  5. Intinzi din aluat o foaie subtire, o ungi cu unt moale si o presari cu scortisoara, zaharul si fructele confiate taiate bucati si migdalele tocate.
  6. Rulezi cat mai strans, dupa care tai rulada felii groase de 3 cm.
  7. Asezi bucatile de rulada cu fata in sus, pe o tava in care ai pus hartie de copt.
  8. Le introduci in cuptorul incalzit la 180° C pentru 30-40 de minute.
  9. Le lasi sa se raceasca.
  10. Freci zaharul pudra cu zeama de lamaie si putina apa rece si glazura obtinuta o torni peste trandafiri.
  11. Lasi glazura sa se intareasca si servesti.
  12. Pofta buna!

Trandafiri cu fructe

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Trandafiri cu fructe "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Trandafiri cu fructe - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.