Chiftele de cartofi cu conopida - Retete Culinare

Chiftele de cartofi cu conopida


Iti trebuie:
  • 1/2 radacina patrunjel
  • 6 cartofi
  • 1 cana pesmet
  • 4 morcovi
  • 1 conopida
  • 1 ceapa mare
  • boia dulce
  • 1 legatura verdeata tocata
  • sare
  • piper
  • 3 linguri unt
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos iti trebuie:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri mustar
  • 1 capatana usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde tocat marunt
Pregatesti asa:
  1. Cureti radacina de patrunjel, cartofii, morcovii, le speli si le pui la fiert in apa rece cu un praf de sare timp de 15 minute.
  2. Desfaci conopida in buchetele, le speli bine si le pui la fiert 15 minute.
  3. Scurgi legumele si le pasezi in robotul de bucatarie sau cu furculita, obtinand astfel un piure.
  4. Tai marunt ceapa si o calesti intr-o lingura de ulei incins.
  5. In piureul de legume incorporezi ceapa, condimentele si verdeata tocata.
  6. Din aceasta compozitie formezi chiftelele pe care le treci prin pesmet, dupa care le prajesti in ulei si unt incins.
Pregatesti sosul asa:
  1. Toci fin patrunjelul si zdrobesti usturoiul curatat.
  2. Mixezi usturoiul cu mustarul si uleiul, pe acesta turnandu-l putin cate putin.
  3. Incorporezi patrunjelul tocat si sarezi dupa gust.
  4. Pofta buna!

Chiftele de cartofi cu conopida


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Chiftele de cartofi cu conopida "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Chiftele de cartofi cu conopida - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.