Tort Duo - Retete Culinare

Tort Duo


Pentru blat iti trebuie:
  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 120 g faina
  • 40 g cacao
  • 40 ml ulei
Pentru crema neagra iti trebuie:
  • 400 g frisca lichida
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 2 galbenusuri
  • 30 g unt
  • 2 linguri lichior de rom
Pentru crema alba iti trebuie:
  • 400 g frisca lichida
  • 250 g ciocolata alba
  • 2 galbenusuri
  • 30 g unt
  • 2 linguri lichior de banane
Pentru decor iti trebuie:
  • frisca
  • fulgi de ciocolata
Pregatesti asa:
  1. Pentru crema neagra si pentru crema alba pui frisca pe foc, o aduci la punctul de fierbere si dai deoparte.
  2. Adaugi ciocolata bucati si amesteci galbenusurile pana se omogenizeaza.
  3. Lasi sa se raceasca putin si incorporezi untul si lichiorul.
  4. Lasi la frigider pana a doua zi.
  5. Pentru aluat, bati albusurile spuma cu zaharul, adaugi treptat galbenusurile batute cu uleiul si incorporezi usor faina cernuta cu cacaua.
  6. Torni aluatul intr-o forma de tort unsa si tapetata si coci 45 de minute.
  7. Lasi sa se raceasca in forma si tai blatul in trei parti.
  8. Mixezi bine cremele reci.
  9. Pe un platou asezi prima parte de blat si, cu un pos, pui crema de ciocolata.
  10. Acoperi cu al doilea blat si asezi crema alba.
  11. Acoperi cu blatul ramas si imbraci cu frisca si decorati cu fulgi de ciocolata.
  12. Pofta buna!

Tort Duo



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort Duo "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort Duo - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.