- Pagina Principala
- Aluaturi diverse
- Retete de Placinte
- Placinta cu pui si branza
Placinta cu pui si branza
- Prezentata de: Tivadar Cornelia
- » Cartea De Bucate : Retete de Placinte
- » Fara nota
- » Data: 4/03/2013
Iti trebuie:
- 600 g carne tocata de pui
- 2 cepe
- 1 ou mare
- 3 linguri pasta de rosii
- 200 g cascaval
- 6 linguri lapte
- 250 g branza de vaci
- 5 linguri ulei
- 400 g faina
- 1 praf de copt
- patrunjel
- sare
- piper
- cimbru
- Mixati branza de vaci cu laptele, uleiul si un praf de sare.
- Cerneti faina impreuna cu praful de copt si o adaugati in ploaie peste amestecul de branza si framanti un aluat omogen.
- Puneti cepele curatate, spalate si tocate marunt la calit.
- Adaugati si carnea tocata, sare, piper, cimbru si pasta de rosii si lasati pe foc circa 15 minute.
- Lasati amestecul sa se raceasca si il amestecati cu cascavalul tocat cubulete si albusul de ou batut spuma tare cu un praf de sare.
- Intinzi aluatul intr-o foaie, peste care intinzi amestecul de carne tocata.
- Formezi o rulada pe care o tai in rondele de circa 5 cm.
- Pui intr-o tava de tort unsa bucatile de rulada cu partea sectionata in sus.
- Ungi cu galbenus frecat cu 1 lingura de lapte.
- Coci circa 45 de minute.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu pui si branza "
Va dorim " Pofta Buna ".