- Pagina Principala
- Supe si Ciorbe
- Retete de Ciorbe
- Ciorba de vita cu sfecla
Ciorba de vita cu sfecla
- Prezentata de: Ieremia Lavinia
- » Cartea De Bucate : Retete de Ciorbe
- » Fara nota
- » Data: 19/02/2013
Iti trebuie:
- 400 g gulas de vita
- 500 g sfecla rosie
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 250 g varza rosie
- 3 frunze de dafin
- 5 boabe de piper
- sare
- 4 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura zahar
- 3 linguri pasta de rosii
- 1 lamaie
- 250 ml smantana lichida
- 1 lingura faina
- patrunjel verde
- Speli bine carnea de vita si o pui la fiert in apa rece cu un praf de sare, spumand ori de cate ori e nevoie.
- Condimentezi cu foile de dafin, piperul boabe si usturoiul si lasi sa fiarba pana cand se inmoaie carnea.
- Cureti sfecla rosie de coaja, o speli bine si o tai felii subtiri.
- Speli zarzavaturile, cureti ceapa si o tai marunt, iar morcovii si radacina de patrunjel le tai fasii.
- Varza rosie o tai fasii subtiri.
- Pui intr-o tigaie adanca 2 linguri de ulei, infierbanti, adaugi sfecla rosie taiata fasii, potrivesti gustul cu zahar si cu pasta de rosii.
- Acresti cu sucul de lamaie si sarezi dupa gust.
- Acoperi vasul si lasi sa fiarba inabusit in sosul propriu, lei inca o tigaie adanca, torni 2 linguri de ulei, calesti ceapa taiata marunt, adaugi restul de zarzavaturi si mai calesti cateva minute.
- Adaugi varza rosie taiata in compozitia de zarzavaturi.
- Sarezi dupa gust, presari putin piper macinat si lasi la foc mic inabusit, sa se caleasca impreuna.
- Cand este aproape gata compozitia de sfecla rosie, o adaugi in cea de zarzavat.
- Freci 1 lingura de faina cu smantana si torni amestecul in supa.
- Daca a fiert carnea, o scoti din supa si pui supa inapoi pe foc.
- Toate ingredientele calite anterior le pui in supa si le dai intr-un clocot.
- Adaugi si bucatile de carne.
- Acresti dupa gust cu zeama de lamaie.
- La final presari deasupra patrunjel verde tocat marunt.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Ciorba de vita cu sfecla "
Va dorim " Pofta Buna ".