Ciorba de vita cu sfecla - Retete Culinare

Ciorba de vita cu sfecla


Iti trebuie:

  • 400 g gulas de vita
  • 500 g sfecla rosie
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 250 g varza rosie
  • 3 frunze de dafin
  • 5 boabe de piper
  • sare
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 lamaie
  • 250 ml smantana lichida
  • 1 lingura faina
  • patrunjel verde
Pregatesti asa:
  1. Speli bine carnea de vita si o pui la fiert in apa rece cu un praf de sare, spumand ori de cate ori e nevoie.
  2. Condimentezi cu foile de dafin, piperul boabe si usturoiul si lasi sa fiarba pana cand se inmoaie carnea.
  3. Cureti sfecla rosie de coaja, o speli bine si o tai felii subtiri.
  4. Speli zarzavaturile, cureti ceapa si o tai marunt, iar morcovii si radacina de patrunjel le tai fasii.
  5. Varza rosie o tai fasii subtiri.
  6. Pui intr-o tigaie adanca 2 linguri de ulei, infierbanti, adaugi sfecla rosie taiata fasii, potrivesti gustul cu zahar si cu pasta de rosii.
  7. Acresti cu sucul de lamaie si sarezi dupa gust.
  8. Acoperi vasul si lasi sa fiarba inabusit in sosul propriu, lei inca o tigaie adanca, torni 2 linguri de ulei, calesti ceapa taiata marunt, adaugi restul de zarzavaturi si mai calesti cateva minute.
  9. Adaugi varza rosie taiata in compozitia de zarzavaturi.
  10. Sarezi dupa gust, presari putin piper macinat si lasi la foc mic inabusit, sa se caleasca impreuna.
  11. Cand este aproape gata compozitia de sfecla rosie, o adaugi in cea de zarzavat.
  12. Freci 1 lingura de faina cu smantana si torni amestecul in supa.
  13. Daca a fiert carnea, o scoti din supa si pui supa inapoi pe foc.
  14. Toate ingredientele calite anterior le pui in supa si le dai intr-un clocot.
  15. Adaugi si bucatile de carne.
  16. Acresti dupa gust cu zeama de lamaie.
  17. La final presari deasupra patrunjel verde tocat marunt.
  18. Pofta buna!

Ciorba de vita cu sfecla

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Ciorba de vita cu sfecla "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Ciorba de vita cu sfecla - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.