Cremes - Retete Culinare

Cremes


Pentru foi iti trebuie:
  • 400 g faina
  • 100 g ulei
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri lapte
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
Pentru crema iti trebuie:
  • 5 galbenusuri
  • 2 oua
  • 250 g zahar
  • 4 linguri faina
  • 500 ml lapte rece
  • 500 ml lapte fierbinte
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
Pregatesti asa:
  1. Framanti un aluat fraged in ingredientele mentionate mai sus astfel: amesteci faina impreuna cu uleiul, ouale batute bine, zaharul, zaharul vanilat, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie si framanti bine.
  2. Intinzi 2 foi pe care le coci.
  3. Pentru crema, freci bine cele 5 galbenusuri si 2 oua intregi cu 200 g de zahar, apoi adaugi faina si 500 ml lapte rece.
  4. Aceasta compozitie o torni in 500 ml de lapte clocotit si fierbi la foc mic pana , se ingroasa.
  5. Iei vasul de pe foc si in compozitia fierbinte pui 5 albusuri batute spuma cu 100 g zahar si 3 plicuri de zahar vanilat.
  6. Amesteci usor, apoi lasi amestecul sa se raceasca.
  7. Asezi crema intre cele doua foi si tai prajitura in forma de patrate.
  8. Pofta buna!

Cremes


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cremes "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Cremes - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.