Tort cu frisca si stafide - Retete Culinare

Tort cu frisca si stafide


Pentru blat iti trebuie:

  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de rom
Pentru crema iti trebuie:
  • 4 oua
  • 150 g unt
  • 200 g zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • stafide
  • coaja rasa de portocala
  • 3 plicuri zahar vanilat
Pentru sirop iti trebuie:
  • 1 cana apa
  • 150 g zahar
Pregatesti asa:
  1. Din ingredientele mentionate mai sus pregatesti un pandispan, pe care il coci la foc potrivit, pana cand trece testul cu scobitoarea ( daca infigi o scobitoare in blatul copt si aceasta ramane curata inseamna ca blatul este copt ).
  2. Dupa ce s-a racit blatul il tai in fasii late cam de 3 cm.
  3. Fiecare fasie de pandispan o treci prin siropul de zahar.
Pregatesti crema asa:
  1. Cele 4 oua frecate cu zaharul le fierbi pe baie de abur pana se ingroasa.
  2. Adaugi untul, zaharul vanilat si, dupa ce s-a racit, adaugi frisca batuta si dai la rece 1 ora.
  3. lei o cratita de 3 litri si o ungi cu unt, apoi iei o fasie de blat, o ungi cu crema si o asezi in picioare in cratita, apoi continui la fel cu toate fasiile pana se umple cratita.
  4. Imbraci tortul cu crema ramasa si o dai la frigider pentru 4-5 ore, dupa care poti servi.
  5. Pofta buna!

Tort cu frisca si stafide




PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu frisca si stafide "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu frisca si stafide - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.